Michael Kors är ett designermärke som skapades så tidigt som 1981 av designern Michael Kors. Företaget är amerikanskt och tillverkar riktigt lyxiga produkter som ofta håller hög prisklass. Detta företag designar inte bara kläder, utan de är framför allt kända för sina skor, klockor och handväskor. År 2015 hade företaget mer än 550 butiker och fler än 1500 in-store butiker i flera olika länder världen över. Företaget har sedan dess expanderat ytterligare och år 2017 hade de 827 butiker och 1333 licensierade återförsäljare. Under samma år köpte de också designern Jimmy Choo PLC i en deal värd hela 1.2 biljoner dollar. Även om märket skapades år 1981 var det inte förrän år 2006 de öppnade sina första riktiga butiker. De har flera konkurrenter på marknaden, till exempel Kate Spade och Louis Vuitton. Sett till väskförsäljning leder dock Michael Kors fortfarande stort över de andra märkena och det beror troligen på den goda designen och den oslagbara kvaliteten.

Förändringar i sortimentet

Många designers använder päls på sina plagg och under ett par år var de populärt med pälskappor, pälsvästar och liknande i både äkta päls och fuskpäls. Många vill fortfarande ha klassiska pälskragar på jackor, eller varför inte en riktig pälsmössa? Sent under år 2017 meddelandes det dock att Michael Kors slopar all päls på alla plagg, väskor och accessoarer. Det gjorde många besvikna men minst lika många blev överlyckliga över detta faktum. Idag blir allt fler veganer eller vegetarianer, och dessa vill ofta inte använda produkter som kommer från djur vare sig det rör sig om mat, smink eller kläder. Det är lite oklart om företaget också kommer att ta bort all fuskpäls och läder ur sitt sortiment, eller om det bara är äkta päls som kommer att försvinna. Detta kommer troligen att göra att företaget förlorar en del kunder eftersom päls länge setts som något lyxigt. Dock kan man misstänka att en utrensning av pälsen kommer att leda till att allt fler djurvänner, veganer, vegetarianer och miljövänner kommer att välja Michael Kors framför andra designers.

Marknaden för märkeskläder

Idag finns det en stor marknad för olika designer- och märkesvaror. Designers startar upp allt fler butiker med sina produkter och dessutom utvecklar de sina sortiment så att de kommer att innehålla allt fler olika produktkategorier. Många har inte råd eller möjlighet att köpa äkta märkesvaror direkt i designernas butiker och det har också skapat en stor begagnatmarknad för just denna typ av varor. Många hittar Michael Kors skor billigt på nätet, och andra finner väskor och smycken från andra designers. Om man vill köpa begagnade märkesvaror online eller på second hand är det dock viktigt att man försäkrar sig om att det är en riktig vara, och att den inte är förfalskad. För det första är det olagligt att handla med piratkopior och det är också dumt att lägga ut mycket pengar på något som i slutändan visar sig vara helt värdelöst. Det är därför bra om man kan köpa varan genom en licensierad återförsäljare av second hand produkter.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment