Denim är utan tvekan en av de mest tidlösa textilier till kläder och mode. Jeansen har varit populära i Sverige ända sedan 50-talet och ännu syns inga tecken på förändring. Jeanstyget håller sig faktiskt aktuellt även under 2019, och jeansen är populära i all världens former. Skinny jeans i all ära men i år har du all möjlighet att prova något annat, då både vida benslut, bootcut, hög som låg midja samt paperbag-midja känns rätt. Allt från enfärgade jeans med eller utan fransar, färgade revärer och strass eller annat mönster finns tillgängliga i oändliga kombinationsmöjligheter. Så förbered dig för våren genom att förnya garderoben eller plocka fram gamla jeansplagg som kanske blivit liggande, men som blivit mode på nytt.

Men det är inte bara jeansbyxor som är populärt i år, så passa på att kolla in följande plagg lite extra:

  • Jeansklänningen. Den passar nästan till alla tillfällen och kan göras festlig eller mer vardaglig genom enkla knep i form av accessoarer. En jeansklänning åt skjorthållet passar perfekt till sommaren och ledigheten. Men med enkla medel kan du även fixa outfiten till skolan eller kontoret. Nu kanske inte outfiten är det viktigaste när du strävar efter att lyckas med högskoleprovet, det kanske snarare är en guide med personlig coachning du behöver.
  • Jeansskjortan. En jeansskjorta nerstoppad i byxorna, som med fördel även de får vara av denim, då denim på denim faktiskt ses bland de modemedvetna kändisarna då och då. Kontrast kan dock fortfarande vara önskvärt så välj gärna en ljusare och en mörkare del.
  • Jeansjackan. Om du hör till en av dem som saknat jeansjackan så är det mer än fritt fram att plocka fram den eller köpa en ny. Vädermässigt är jeansjackan perfekt till både våren och sommarkvällarna, och enkel att kombinera med andra plagg.
  • Jeanskjolen. Vi som trivs i jeanskjol har inte haft ett särskilt stort utbud att välja på den senaste tiden, men nu ser det ut som om vinden har vänt. Nu finns jeanskjolen till och med i många olika stilar och designer. I många butiker hittar du allt från pennkjolar till lite galnare påhitt, med eller utan fransar.

Med så många lättillgängliga snygga jeansplagg är det dags att fylla på i garderoben. Som vi alla vet är jeans ett riktigt bra basplagg som kan användas nästan när som helst och till vad som helst. När du dessutom kan bära denim på denim, så finns det ingen ursäkt för att inte experimentera lite med klassisk denim. Du behöver inte ha ett speciellt utvecklat sinne för mode för att lyckas kombinera ett par snygga jeans eller en jeansskjorta på ett moderiktigt sätt i år.

Möt våren med denim och låt trenden följa dig året ut, så kan du passa på att säkra upp jeansförrådet i många år framöver.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment