I kollektionerna från både de stora modehusen och de stora klädkedjorna är det för sommaren och hösten 2016 (och även till viss del för vintern 2017) ett ganska stort fokus på skjortor. Vill man ta i lite extra kan man gott säga att den klassiska skjortan verkligen är tillbaka på bred front. På catwalk efter catwalk och i det ena glossigare magasinet efter det andra kan man se modeller i skjortor av alla typer. Intressant nog är det inte som att designerna är särskilt djärva, utan det är mer klassiska snitt och mönster som gäller.

id6 miss rebecca

 

Stilrena skjortor som passar till allt

Den som djupdyker i sommar- och höstkollektionerna hos de större designermärkena och klädkedjorna finner ett härligt urval av klassiska skjortor. I sommarkollektionerna för kvinnor ligger tonvikten på feminina designs med pastellfärger och klassiska modeller med smala streck. Det är nästan lite 50-tal över en hel del av modellerna. Idén är att skjortorna ska passa perfekt till både kjol, shorts och jeans, och att stilen ska vara stilren och inte ”för mycket”. Det är nog en trend som de flesta kan uppskatta efter de senaste årens färgexplosioner.

Smickrande för stora tjejer

En stor fördel med skjortor är att de kan vara mycket smickrande på stora flickor. Skjortor klämmer liksom inte åt på ”fel” ställen, vilket gör att många som drar storlek 44, 46, 48, 50 eller högre kan känna sig bekväma i plagget. Det finns ett antal klädbutiker både i verkliga världen och online som specialiserar sig på plus size-kläder. Den mest kända är förmodligen Zizzi, som inte bara säljer det senaste modet, utan också skapar helt egna kollektioner med moderiktiga plagg från topp till tå för tjejer som inte kan komma i eller inte känner sig helt tillfreds med de standardstorlekar som det senaste modet normalt kommer i. Det är ganska snålt tilltaget med större storlekar i modevärlden, så det är perfekt att märken som Zizzi finns.

För dem som behöver kläder i plus size, och som inte är särskilt förtjusta i skjortor som plagg, finns självklart andra toppar att välja mellan. Man behöver inte välja just en klassisk skjorta för att känna sig välklädd, utan man kan få precis samma effekt med en snygg blus eller en tunika. Just blusen är kanske det perfekta plagget för de större kvinnor som vill känna sig bekväma och attraktiva. För blusar finns också automatiskt fler färger och mönster att välja mellan, vilket naturligtvis är goda nyheter för den som känner att den stilrena trenden som verkar vara förhärskande 2016 och 2017 inte faller helt i smaken.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment