Fingermodet är kanske ett av de minsta moden som det talas om, men faktum är att det går trender även i ringar. Stora, smala, breda, med äkta stenar eller enkelt silvriga – ringar gör mycket med din outfit på det stora hela, inte bara på dina händer. Ringmodet har svajat från den ena sidan till den andra i århundraden. Låt oss göra en djupdykning och se hur ringmodet ser ut.

 

Som ett vårdtecken…

Under en lång tid var ringen mest förknippad med vigseln, åtminstone så länge något som vigsel har funnits i vårt samhälle. Vigselringen symboliserade trohet och gör det fortfarande. Den visar att paret tar hand om varandra och är bundna till varandra för tid och evighet. Vigselringarnas mode har också gått i cykler – från början var det viktigt att ringarna skulle vara i rött guld, senare lade man även på några briljanter eller någon diamant. Men ändå skulle det vara enkelt. De fattiga som skulle gifta sig nöjde sig vanligen bara med en enkel guldring för både mannen och kvinnan.

Idag har vigselringsmodet blivit mer varierat. Det växlar också från land till land. I USA är förlovningsringen fortfarande den viktigaste ringen och får gärna kosta runt 10 000 dollar. Vigselringen brukar dock vara betydligt enklare men även här varierar det mellan olika par.

Ringen för modets skull

Idag bär vi människor ringar också bara för att vi tycker det är snyggt och ger det där lilla extra till den personliga klädstilen. Vissa gillar att pynta fingrarna med mängder av ringar, kanske även på varje finger, medan andra föredrar en enkel ring på ett enda finger. Du kan även hitta tåringar för att få fräschare fötter i sandalerna till sommaren.

Dagens ringmode innebär ofta ringar i silver, vitt guld eller stål snarare än rött guld. Roséguld är dock väldigt trendigt och ser ut som guld med en rosa nyansering. När man skapar ringkollektioner brukar många smyckesdesigners gå efter ett visst tema som avspeglar sig i kollektionen eller varje enskild produkt. Nordiska smyckesdesignerns använder gärna naturen som sin musa när de designar ringar. Blad, löv, droppar eller andra former som påminner som skogen eller naturen är väldigt populärt.

Naglar och ringar för enhetligt intryck

Många ringbärare tycker om att naglar och ringval matchar varandra. Manikyr är en mycket populär ”skönhetsbehandling”. Många kvinnor tycker om att göra manikyren så att naglar och ringar går hand i hand, så att säga. Kanske ett vitt nagellack med ett silverband mitt över nageln, till en ring i rostfritt stål med en vit pärla på toppen.

TIPS! Det är snyggt att bära både breda och smala ringar på fingrarna samtidigt för en häftig balans. Det kan också vara snyggt att ha både guld- och silverringar om vartannat på fingret. Matcha gärna med skor eller accessoarer där både silver- och gulddetaljer ingår.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment