När den kallare årstiden närmar sig börjar det bli dags att fundera på att införskaffa varma ytterplagg. Det är inte alltid det lättaste eftersom man gärna vill ha något som både är riktigt snyggt och varmt. I den här texten får du en rad tips på vad du ska tänka på när du införskaffar vinterplagg.

Hur ser din garderob ut?

Innan du ger dig ut på jakt efter ett skönt ytterplagg är det viktigt att ta en titt i garderoben. Anledningen till det är att du vill en ha ett plagg som matchar det du vanligen brukar bära. Är du en person som ofta går klädd i jeans är en dunjacka ett bra val. Hos Moose Knuckles hittar du massor av snygga modeller. Det här kanadensiska märket har högkvalitativa jackor som kommer att vara favoriter i garderoben i många år. Vill du shoppa smart är de ett riktigt fynd. För dig som oftare klär dig i klänning eller kjol passar det med en kappa eller en längre dunjacka. Kort sagt, försök att välja ett ytterplagg som passar bra till din övriga garderob så att det verkligen blir använt.

Vilket material ska man välja?

Idag finns mängder av ytterplagg i billigare material såsom polyester och syntetiskt fiber. Visst kan det vara lockande att köpa ett plagg till lågt pris, men om du vill ha något som verkligen håller kylan ute så är det bäst att satsa på naturmaterial. Det finns med andra ord en anledning till att de bästa sovsäckarna är gjorda i dun. Dun har en otroligt isolerande förmåga och håller dig varm fast det är många minusgrader ute. Se bara till att köpa etiskt framställt dun så att du inte bidrar till djurplågeri. Ett annat fantastiskt naturmaterial är ull. Det har den otroliga förmågan att hålla dig varm när det är kallt och vått, men även andas och kännas svalt. De egenskaperna har människan länge känt till och därför framställt kläder i ull sedan urminnes tider.

Trendigt att vara varm

Vi kan verkligen glädjas åt att det nu tycks ha blivit trendigt att hålla sig varm. Vi är säkert många som med skräck minns de korta jackorna som gjorde entré på 90-talet och lämnade magen bar och iskall. Förra vintern gjorde istället den hellånga dunkappan ett återtåg och blev ett av de trendigaste vinterplaggen. Vill du vara helt rätt och dessutom riktigt varm så är det en sådan du ska investera i. Ett stort plus är att den passar bra till både jeans och kjol.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment