När du är aktiv och rör mycket på dig är det viktigt att hitta rätt träningskläder. Att bära oinspirerande och tråkiga träningskläder gör det inte roligare när du går på gymmet eller gör yoga. Med kläder som passar dig och din stil är det lättare att motivera och boosta dig själv att uppnå dina träningsmål.

Om du söker träningskläder med moderna prints och snygg design hittar du dem på aimn.se som erbjuder produkter med uppfinningsrik konstruktion och bra komfort. Att välja rätt material och en god passform för den sport du utövar är viktigt både för motivationen och för dina träningsresultat.

Rätt material till din sport

Vilka kläder som är bäst att använda beror på vilken sport du ägnar dig åt, samt väder och temperatur om det är en utomhusaktivitet. När det är kallt ute är det bra att använda fuktdrivande material, där kläderna tar upp fukten som bildas på huden. Svett bör gärna absorberas av kläderna så att den avdunstar snabbt, vilket gör att du lättare kan hålla dig varm och torr. Bland fuktdrivande material finns polyester, nylon, propylen, bambu och ull.

Kläder för yoga

Att träna ger många hälsofördelar och det är därför klokt att välja träningskläder som aktiverar dig och ger motivation. En träningsform som stärker din hälsa är yoga, som kan förebygga värk, ge dig ro och göra dig smidig och stark. Andra positiva effekter är minskad risk för sjukdomar, bättre självförtroende och stärkt balans. För att utöva yoga behöver du löst sittande och bekväma kläder i material som låter kroppen andas. Bikramyoga utövas i en studio som är uppvärmd över 40 grader, vilket ger ökad flexibilitet i kroppen. Den höga värmen kan dock kräva mindre kläder, eftersom det blir svettigt efter ett tag att träna bikramyoga.

Träna crossnature rätt klädd

En annan populär träningsform är crossnature som är träning utomhus i par och i grupp. Motionsformen kommer från Finland och importerades till Sverige av Anna Markelin. I varje träningspass ingår det en stunds löpning som sällan brukar överstiga en halv kilometer. Detta kombineras med muskelövningar och olika sorters rörelser, som hopp, krypande och björngång. Vid denna varierande typ av motion krävs det oömma kläder som tål regn. Träningen sker oavsett väder, förutom vid åska och när det är under 15 grader ute. Personer i alla åldrar kan delta, även barn som ofta deltar och tränar tillsammans med föräldrar.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment