För många är det svårt att hitta kläder att känna sig bekväm i. De ska inte hindra dig i dina rörelser samtidigt som de ska passa in under modeindustrins snäva normer. Många gånger har man hittat fina plagg men ändå stått där i provrummet och varit nära till tårar. Passform är A och O! Att vara medveten om sin kroppsform gör det hela enklare! Plagg som sitter bra och som framförallt känns bekväma att bära kan ge ditt självförtroende en boost. Här kommer du få några värdefulla tips på vägen!

Mode för män

Inte bara kvinnor kan klä sig efter sin kropp. Mäns kroppar har inte alltid varit föremål för samma sorts utsatthet som kvinnokroppen i modeindustrin, dock har kraven på det yttre ökat även för män senaste tiden. Alla kroppar är olika. Det vi bör sträva efter är inte en enhetlig idealkropp utan snarare en look som passar just dig, oavsett hur din kropp är byggd. Alla har rätt att känna sig bekväma och stilfulla om man har ett intresse för mode, självfallet gäller det även män. Modeindustrin har faktiskt börjat anamma detta, och idag finns ett brett urval av mode även för män.

Material och balans

För att hitta en bra passform är det viktigt att även se på materialet av plagget. Är du grovt byggd kan ett material i grov väv förstärka intrycket, och det vi ofta strävar efter är en balans. Korta ben bör ha en lång byxa, lång överkropp bör ha en lite kortare tröja, osv.Naturligtvis förespråkar jag inte att man ska följa moderegler slaviskt, mode handlar om att ha roligt med kläder och för att kunna ha roligt måste man vara bekväm. Därför underlättar det att känna till sin kroppstyp, vad som känns bra och inte bra, på just din kropp! När du väl hittat vad som passar dig är det läge att börja ta ut svängarna och experimentera.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment