Genom kläder kan vi visa vår personlighet och medvetet skapa det intryck som vi vill ge. Kläder kan framhäva det som vi tycker allra bäst om med oss själva och genom att hitta vår personliga stil kan vi skapa en unik framtoning som andas självsäkerhet. I den här texten tittar vi lite närmre på vårmodet 2017 och pekar på lite informationskällor som kan hjälpa dig att hitta din stil.

Färgglatt och bekvämt
Om vi tittar på det nordiska modet 2017 ser vi att färg spelar en stor roll. Det skall vara färgglatt, bekvämt och sportigt. Rött, rosa, grönt och gult är färger vi skall räkna med kommer fylla butikernas skyltfönster. På arbetsplatsen vill designers som Filippa K och Whyred gärna klä oss i neutrala kavajer och kostymbyxor, men även här är någon form av kontrastfärg av stor vikt.

Om vi fortsätter att titta på kavajen så ser vi också att det vi väljer att matcha den med avslöjar vår personlighet. Varför inte hänga en vit kavaj över en röd hoodie när du känner dig lite extra ledig? Om du sen byter ut hoodien mot en gul skjorta kommer du vara helt rätt klädd för kontoret. En stor del av vårens trender passar dessutom utmärkt när du och kollegorna vill njuta av en drink efter arbetsdagen. Behåll den gula skjortan, ta på ett par höga klackar och tänk accessoarer istället. Du kan också matcha dina vita kostymbyxor med en moderiktig volangtopp.

Heta butiker och modemagasin
Idag sker en stor del av shoppingen på nätet och troligtvis har du redan ett flertal favoritbutiker du besöker med jämna mellanrum. Ibland kan det dock vara dags att leta efter något nytt och där kan du få mycket hjälp av olika modemagasin. Cosmo, Chic, Elle och många andra gör snygga reportage om moderiktiga plagg, vilket kan vara en hjälp på vägen. Här får du också reda på i vilka butiker du hittar plaggen. Ett exempel på butiker som frekvent omnämns i populära tidningar hittar du här. Om det känns svårt att hänga med i modesvängen eller om tiden kanske saknas är de rätta tidningarna och de rätta butikerna guld värda. Tack vare internet, samt tv program som Project runway och Top model, behöver det idag inte vara speciellt svårt att följa med i de olika trenderna. Allting handlar om hur intresserad du är.

Lyx eller budget
Som med allting annat finns det både lyx-, och budgetmärken i modevärlden. Att du har en liten plånbok eller tight budget behöver inte vara ett problem när det kommer till ditt modeintresse. Kanske kan du satsa på ett lite dyrare nyckelplagg från Filippa K, en vit kavaj kan vara ett bra exempel nu till våren, och sen kombinera denna med snygga blusar från Gina Tricot eller H&M. Du har kanske inte råd att åka på modemässor i Milano eller Stockholm men det går alldeles utmärkt att följa dessa på tv och internet. Vill du inte prenumerera på dyra modetidningar kan internet vara en lösning även här. Det finns nämligen en mängd fantastiska modebloggar som bara väntar på att bli upptäckta och här kommer du hitta inspiration i överflöd. Kanske kan en egen modeblogg också vara ett bra sätt för dig att dela med dig av ditt intresse?

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment